Wijk in voorbereiding

Wonen in traditioneel tuindorpje in De Dorpstuin

Het ruim opgezette Waterweide breidt zich weer verder uit met het nieuwbouwplan De Dorpstuin op eiland 4. Hier komen in totaal 42 woningen met lekkere groene voor- en achtertuinen. Precies wat een traditioneel tuindorpje moet uitstralen. Het is gezellig, knus en gemoedelijk! Kinderen groeien hier samen met elkaar op, spelen in elkaars tuinen of ontspannen aan het water. Hier geniet je van het dorpse leven met alle voorzieningen om de hoek. Wordt dit ook jouw leven?

image alt

Kronkelende straten en kleurrijke, groene voortuinen

Niets recht en hoekig, maar straten met bochten en kleurrijke, groene voortuinen. Buren maaien het gras en snoeien de heg. Óf genieten van een koffietje op een bankje in de voortuin. Door de dorpse sfeer gaan ontmoetingen vanzelf. Iedereen kent elkaar hier in De Dorpstuin. Kinderen pikken elkaar op om naar school te fietsen in Grootebroek of naar de voetbalvereniging De Zouaven. En jij staat met de buurman langs het veld aan te moedigen. Het buurtje is autoluw en parkeren doe je in de parkeerhofjes achter de woningen of fijn op je eigen oprit. Zo blijven de straten zo groen en veilig mogelijk. En krijg je dat gevoel van ruimte en rust over je heen. Hoe mooi kan het zijn!

image alt

Landelijke woningen voor jong en oud

De Dorpstuin wordt omringd door Hollandse polderlandschappen waar je heerlijk fietst en wandelt. En het glinsterende water van het prachtige Marker- en IJsselmeer waar je supt en zeilt. Of je geniet van je heerlijke tuin. In De Dorpstuin is de sfeer open en toegankelijk en daardoor voelt iedereen zich welkom. Daarom extra fijn dat het woningaanbod zo breed is. Zo komen er vrijstaande, 2 onder 1 kap-, levensloopbestendige en hoek- en tussenwoningen beschikbaar voor jong en oud. De 42 woningen zijn verdeeld over 2 sferen. Aan De Dorpslaan, een laan in het midden van het wijkje met grote bomen en groene bermen, vind je rijwoningen met voortuinen van 3 meter. En in De Dorpstuin aan de rand van het plan vind je ruime 2 onder 1 kap-, levensbestendige en vrijstaande woningen met diepe voortuinen. Benieuwd naar de woningen?

image alt

Groene omgeving én genoeg voorzieningen

Het buitenleven is belangrijk in De Dorpstuin! Niet alleen in de wijk, maar ook in de omgeving. Gelukkig zijn alle voorzieningen dichtbij. Even naar de supermarkt, de openbare bibliotheek of vers brood halen bij bakkerij ’t Broodhuys? Pak gewoon even de fiets! Ook vind je tal van scholen, kinderopvang, sportverenigingen en het winkelhart Streekhof van Stede Broec op fiets- of loopafstand. In Streekhof kun je terecht bij kleine speciaalzaakjes en meerdere horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Nog meer voorzieningen vind je in de Vestingstad Enkhuizen op 20 minuten fietsafstand. Hier kun je prima een dag vertoeven in de vele winkels en restaurants. Heerlijk, niet?

Op de hoogte blijven

Ben jij klaar voor de volgende stap? De Dorpstuin, een nieuwbouwplan van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Zondag Ontwikkeling B.V., is momenteel in voorbereiding. In de huidige planning start de verkoop van de woningen in het vierde kwartaal van 2024. Wil jij niets missen, schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de digitale nieuwsbrief.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Wanneer start de verkoop? Je leest het hier