Het goede leven in De Dorpstuin

Even kijk je op je klok, het is al 12.00 uur! Je drinkt al een uur koffie met de buurvrouw op het bankje in je voortuin. Tijd voor de lunch, maar eerst nog even naar de bakker fietsen voor verse broodjes. De kinderen zeilen op het Markermeer vandaag dus je hebt even je handen vrij. De zon schijnt fel. Een perfecte nieuwe dag in jouw tuindorpje. Proef je de sfeer?

Spontane ontmoetingen in de voortuin

Intiem, gezellig en gemoedelijk is het eerste wat in je opkomt als je door De Dorpstuin wandelt. De naam verklapt het eigenlijk al: in dit tuindorpje vragen de voortuinen met lage groene hagen in de binnenring om spontane ontmoetingen. Buren zitten gezellig in hun voortuinen met elkaar te keuvelen. Kinderen spelen onbezorgd buiten op straat met elkaar. Of springen op de trampoline in de voortuin. Door de leuke afwisseling in architectuur lijkt het echt op een traditioneel tuindorpje; brede en smalle woningen, langskappen of dwarskappen en veel groen. Met De Dorpslaan als ader door het plan! Aan de buitenkant van het plan zie je voornamelijk villa’s en 2 onder 1 kapwoningen met diepere voortuinen en wat meer privacy.

Supercentraal en bereikbaar

Hier in De Dorpstuin komt alles samen. Werkelijk alles is dichtbij. De groene omgeving, het omringende water van het IJsselmeer en Markermeer, Het Streekbos, Bovenkarspel én de havenstad Enkhuizen liggen op een steenworp afstand. Belangrijke voorzieningen zijn allemaal op loop- of fietsafstand in Stede Broec. Denk aan scholen, kinderopvang, sportclubs, supermarkten of de bakker. In winkelhart Streekhof kun je terecht bij kleine speciaalzaken en meerdere horecagelegenheden voor een hapje en een drankje. Op slechts 20 minuten fietsen ben je in het centrum van Enkhuizen. Hier plof je neer op een terras of ga uitgebreid winkelen of dineren. In de omgeving kun je volop wandelen, fietsen, varen, surfen en zwemmen!

Nieuwbouw Grootebroek de Dorpstuin
Nieuwbouw de Dorpstuin Grootebroek

Klimaatadaptief en natuurinclusief wonen

De Dorpstuin is een natuurvriendelijke buurt in het groen, grenzend aan het water. In het tuindorpje zie je een eenheid door de lage hagen, vele bomen en klimgroen. Ook worden er nestkasten in de kopgevels van de woningen geplaatst zodat vogels zich ook welkom voelen. Het dorpje wordt doorkruist en omzoomd door water dat in verbinding staat met de grote wateren van het IJsselmeer en Markermeer. En in het hart van Waterweide komt een centraal open water om lekker op te suppen en te varen. Dat maakt het heerlijk weids en ruim. Niet alleen de omgeving is groen, de woningen net zo. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een luchtwarmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Kortom, wonen in een woning in De Dorpstuin is goed voor het klimaat, gezondheid én de portemonnee!

  Hoe goed is De Dorpstuin bereikbaar?
  Neem contact op