Genoeg voorzieningen voor jong en oud

Woon je in De Dorpstuin, dan heb je alles om de hoek van je nieuwe buurtje. In Waterweide Grootebroek vind je volop voorzieningen voor jong en oud. Van scholen en zorgvoorzieningen tot winkels en sportclubs. Werkelijk alles is goed bereikbaar met de fiets, auto en natuurlijk te voet. In het gezellige stadscentrum van Enkhuizen vind je gezellige horeca, leuke winkeltjes, kunst en cultuur. Hier verveel jij je niet!

Winkelen en dagelijkse boodschappen

Voor boodschappen hoef je niet ver te gaan. Er zit ondere andere een Lidl in Grootebroek, maar je kunt ook terecht in Winkelcentrum Streekhof op enkele minuten fietsen. Hier vind je meerdere supermarkten, speciaalzaken, een bibliotheek en winkels zoals Blokker, Etos, Jamin, Kruidvat en Bruno. Shoppen doe je natuurlijk in Hoorn of Enkhuizen. In Enkhuizen vind je veel speciaalzaakjes en in Hoorn kun je terecht bij boetiekjes of grote winkelketens. Vergeet vooral niet te lunchen tussendoor.

Culinair genieten doe je hier!

Voor een lekker diner hoef je niet per se meteen naar Hoorn of Enkhuizen te rijden. Rondom Waterweide Grootebroek zijn ook een aantal restaurants de moeite waard. Ga lekker dineren bij restaurant de Beleving of Zwagers. Er zijn ook meerdere lunchzaakjes in de buurt. Het lekkerste frietje haal je bij Cafetaria TipTop. Lekker eten en terrassen in Hoorn is sowieso nooit een probleem. Of je nou uitgebreid wil tafelen of meer in bent voor een snelle hap. Hier vind je gezellige koffie- en lunchzaakjes zoals De Tuynkamer of The Brunch Brothers. Of ga lekker eten bij Marque, de Hoofdtoren of The Bamboo Room. In Enkhuizen zit je ook gezellig aan de haven, zoals bij tapasbar Rijksmagazijn. Aan je culinaire trekken kom je hier wel.

Nieuwbouw De Dorpstuin Grootebroek
Nieuwbouw Grootebroek De Dorpstuin

Kunst en cultuursnuiven

In Enkhuizen en Hoorn is er aan cultuur geen gebrek. Hier kun je prima terecht voor toneel, theater en film. Van internationale producties in Schouwburg Het Park en Stadsschouwburg De Drom tot intieme voorstellingen in kleinere podia zoals Theater het Pakhuis. Voor de nieuwste films ga je naar Cinema Enkhuizen of Vue Hoorn. Wil je mooie exposities zien? Dan zijn er meerdere musea in Hoorn zoals Het Westfries Museum of Museum van de 20e Eeuw, gevestigd in een oude gevangenis. In Enkhuizen is het Zuiderzeemuseum en Theater Het Postkantoor de moeite waard. Ook wordt elk jaar het Jazz Festival Enkhuizen georganiseerd!

Sporten binnen óf buiten

Wandelen, fietsen, kanoën en zwemmen kan allemaal dicht bij huis. Pak lekker de fiets en geniet van het open polderlandschap met de koeien en de schapen. Of ga joggen in natuurgebied De Weelen. Waterweide ligt vlak naast Streker Atletiek Vereniging en voetbalclub De Zouaven. Een balletje slaan doe je bij Tennisclub Het Grootslag. In de gemeente Stede Broec vind je maar liefst 7 sporthallen. Of ga lekker zwemmen bij zwembad de Kloet. Ook voor watersporters is het genieten. Ga lekker zeilen of suppen op het IJsselmeer of Markeermeer en geniet van de omgeving!

Scholen, opvang en zorg

In Grootebroek zitten maar liefst 4 basisscholen zoals basisschool ‘t Vierspan of basisschool De Uilenburcht. Ook zitten er diverse kinderopvangmogelijkheden. Partou Villa Sprookjestuin en Kindercentrum Berend Botje zitten allebei in de buurt. Het Martinuscollege in Grootebroek is een brede middelbare school (vmbo, mavo, havo, atheneum, gymnasium). Nog meer scholen vind je in Enkhuizen! Qua zorg is het ook goed geregeld. Er zitten meerdere huisartsenpraktijken in de buurt en in Medisch Centrum Stedebroec vind je thuiszorg, fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en ga zo maar door. Zo is goede zorg altijd in de buurt.