Een dag op het water rond Waterweide

20 juli '21

Vier de zomer! En hoe kan dat nu mooier dan een dag te vertoeven in een bootje op het water rond je nieuwe huis in Waterweide? Wat dacht je van een historische vaartocht? Vul je picknickmand met de lekkerste hapjes en drankjes voor onderweg en genieten maar!

image alt

Wethouder opent nieuwe vaarverbinding

Sinds kort is het nog leuker om vanaf Waterweide het water op te gaan. Vanaf 15 juli 2021 is het via een nieuwe brug namelijk mogelijk om van nieuwbouwwijk Waterweide naar het Nassaupark in Stede Broec te varen. Wethouder Bart Nootebos maakte van de opening van deze nieuwe brug bij het Nassaupark een feestelijk moment voor alle vaarliefhebbers.

De brug is een eerste stap om het beperkte aantal vaarroutes van het zuidelijk deel van Stede Broec te verbinden met het noordelijke deel. Daar liggen wel meer vaarroutes. Wethouder Bart Nootebos hoopt dat er in de toekomst meer verbindingen volgen.

Foto: Barend Hoekstra, Foto Hoekstra

Voormalige dam

De nieuwe brug heeft de naam Brug Nassaupark gekregen en is in de plaats gekomen van een dam. Deze liep oorspronkelijk vanaf de Prins Willem Alexanderlaan in Bovenkarspel naar het parkeerterrein in het Nassaupark en blokkeerde de doorvaart naar de sloot langs de provinciale weg N307 in het zuidelijke deel van Stede Broec richting Waterweide.

Historische highlights

Nieuwbouwwijk Waterweide bestaat uit verschillende eilanden. Je woont hier dus heerlijk omringd door water. Hoe fantastisch is het dat het vanaf nu dus ook mogelijk is door te varen naar doorgaande vaarroutes in Stede Broec! En dat zijn er best wat, zoals je bijvoorbeeld op onderstaande kaart kunt zien. Onderweg passeer je allemaal leuke historische highlights. Meer details weten over deze bijzondere historische vaarroutes? Download dan de PDF.

Download de PDF met de vaarroutes
Waterweide nieuwbouw Grootebroek vaarroutes
Heb je een vraag? We staan je graag te woord
Ook wonen in Waterweide? Bekijk de woningen in De Bloementuin