Woonwijken in Waterweide

In het nieuwe woongebied Waterweide worden in totaal 250-350 woningen gerealiseerd, verdeeld over diverse nieuwbouwplannen. Het plan heeft een eilandenstructuur: kleinschalige woonbuurtjes op in totaal 6 eilanden, met brede watergangen. Bij de ontwikkeling van Waterweide zijn als ontwikkelaars betrokken: BPD Ontwikkeling B.V. en Zondag Ontwikkeling B.V.

't Erf

Omgeven door Hollandse polderlandschappen en het prachtige Marker- en IJsselmeer bloeit er binnenkort een gloednieuwe, kleinschalige wijk in Waterweide op. Hier in ’t Erf in Grootebroek komen 17 unieke woningen in verschillende typen beschikbaar. Een mix van 2 onder 1 kapwoningen, vrijstaande woningen en een semi bungalows, allemaal met een landelijke architectuur. De woningtypen wisselen elkaar af verspreid over het eiland en ze hebben één ding gemeen: de tuin grenst aan het water. Alle woningen in 't Erf zijn verkocht en de bouw is gestart.

Meer over deze wijk
Wonen op 't Erf

De Bloementuin

Op eiland 5 van Waterweide ontwikkelt BPD Ontwikkeling B.V. de wijk Bloementuin. Op dit eiland komt een woonbuurt met een dorps-landelijk karakter, omgeven door water. Alle woningen zijn opgeleverd.

Meer over deze wijk
De Bloementuin

Wonen in de Vlindertuin

Op eiland 6 van Waterweide ontwikkelt BPD Ontwikkeling B.V. de wijk Vlindertuin. Een kleinschalig woonbuurtje met een dorps-landelijk karakter, omgeven door water. Er komen in totaal 32 woningen in verschillende typen. Alle woningen zijn opgeleverd.

Meer over deze wijk
wonen in de vlindertuin

Wonen in de Moestuin

Ingesloten tussen het groen komen in de wijk de Moestuin 56 nieuwbouwwoningen. In de Moestuin ligt een centrale openbare ruimte die tussen de woningen doorloopt naar het water en via een loopbrug verbonden is met de openbare ruimte op het naastgelegen eiland. Moestuin is een ontwikkeling van Zondag Ontwikkeling B.V. Alle woningen zijn opgeleverd.

Meer over deze wijk
Wonen in de Moestuin
Lees meer over het nieuwe woongebied Het plan Waterweide
In september nieuwe woningen in verkoop Woningaanbod in Vlindertuin