Woonwijken in Waterweide

In het nieuwe woongebied Waterweide worden in totaal 250-350 woningen gerealiseerd, verdeeld over diverse nieuwbouwplannen. Het plan heeft een eilandenstructuur: kleinschalige woonbuurtjes op in totaal 6 eilanden, met brede watergangen. Bij de ontwikkeling van Waterweide zijn als ontwikkelaars betrokken: BPD Ontwikkeling B.V. en Zondag Ontwikkeling B.V.

Wonen in de Vlindertuin

Op eiland 6 van Waterweide ontwikkelt BPD Ontwikkeling B.V. de wijk Vlindertuin. Een kleinschalig woonbuurtje met een dorps-landelijk karakter, omgeven door water. Er komen in totaal 32 woningen in verschillende typen. Alle woningen zijn verkocht en inmiddels in aanbouw en worden naar verwachting Q3 2021 opgeleverd. 

Meer over deze wijk
wonen in de vlindertuin

De Bloementuin

Op eiland 5 van Waterweide ontwikkelt BPD Ontwikkeling B.V. de wijk Bloementuin. Op dit eiland komt een woonbuurt met een dorps-landelijk karakter, omgeven door water. Er komen in totaal 63 woningen in verschillende typen. De 2-onder-1 kapwoningen en de vrijstaande woningen liggen allemaal aan het water. 

Meer over deze wijk
De Bloementuin

Wonen in de Moestuin

Ingesloten tussen het groen komen in de wijk de Moestuin 56 nieuwbouwwoningen. In de Moestuin ligt een centrale openbare ruimte die tussen de woningen doorloopt naar het water en via een loopbrug verbonden is met de openbare ruimte op het naastgelegen eiland. Moestuin is een ontwikkeling van Zondag Ontwikkeling B.V. 

Meer over deze wijk
Wonen in de Moestuin

't Erf

Omgeven door Hollandse polderlandschappen en het prachtige Marker- en IJsselmeer bloeit er binnenkort een gloednieuwe, kleinschalige wijk in Waterweide op. Hier in ’t Erf in Grootebroek komen 17 unieke woningen in verschillende typen beschikbaar. Een mix van 2 onder 1 kapwoningen, vrijstaande woningen en een semi bungalows, allemaal met een landelijke architectuur. De woningtypen wisselen elkaar af verspreid over het eiland en ze hebben één ding gemeen: de tuin grenst aan het water. De woningen in plan het 't Erf zijn in augustus 2023 in verkoop gegaan. 

Meer over deze wijk
Wonen op 't Erf
Lees meer over het nieuwe woongebied Het plan Waterweide
In september nieuwe woningen in verkoop Woningaanbod in Vlindertuin